Friday, October 17, 2008

ujian yang menguji

assalamualaikum...

urm... aga lame jugak una ta menghupsdate blogku ini.. bukannye ape, sguh full klas una mgu ni... tambahan pulak ngan midsem yang bakal berlangsung hari isnin depan... urmm... memang una sangat2 cuak la nak exam.. rase cam ta prepare ape2.. bile tengok2 past year question stil ade yang una blur2... sampai ati kecil bekate "uiks.. nih ke ape yang ak blaja??"... huaaaaaaaa situasi ini sangat2 mencuakkan una....

untuk pengetahuan teman2.. semester nih una amek 8 subjek iaitu: kimia farmasi dasar, farmasetika dasar, farmasi fisik, biologi sel, kimia organik, math n fisika dasar, anatomi fisiologi manusia dan parasitologi.... urmmm..... mesti korang rase biase2 je kan?? una pon time memula tengok subjek2 yang akan diambil neh, cam tade jiwa sangat.. tengok cam dasar2 je.. hahaha... dlm ati kate 'basic je neh'...... hahahaha.. una mengaku memang most of da subjects are basic learning and ade yg da blaja pon time matrik.. pada una yang baru una kenal is Farmasetika or bhse inggerisnye Farmaceutical, and ade sikit kat parasitologi...
cuma..
yang menjadi pokok permasalahannya sekarang is da factor bahasa... ngeeee~ ade gak kekawan una yg kate 'ok laa.. blaja lam b.indonesia je pon.. stil ley paham..' yep2 ada benarnye... tapi bak kate org dolu2.. berat mata memandang berat lagi bahu memikul.. or bak kate una.. 'besh nampak orang makan eskem, besh lagik org yang tgh makan eskem tuuu'... huaaa nak eskem la plak tetibe... aisshhh una!! merepek suda.. ok2... back 2 our point.... so0o0o.. masalah nye bukan besar mane pon.. ishh tahlaa una sndri kompius besar ke ta mslh neh.. cuma ada2 beberapa istilah yang digunakan dalam bahasa indonesia tidak dapat una fahami.... so0o0o memang agak memerlukan masa untuk memahami sesuatu perkara... ksian jugak la mmber2 indonesian menjawab soklan2 kami neh.. mane taknye skit2 tanye maksod.... haaa!! satu lagik problem bile ada lecturer yang menggunakan bahasa jawa.. memang una ta bole salahkan bliau kerana menggunakan bahasa jawa kerana una sendiri maklum yang una berada di pulau jawa yang dah tentu2 penduduknya menggunakan bhse ibunda mereka.. huuu~ tapi... una salahkan diri sendiriiii.. sebabnya, una jenis yang kalo nak paham something memang kene concentrate on lecture... memang kene ade explanation baru una ley pahammm... kalo bce sndri tuh mengong2 la jdiknye.. adoyhh.. so0o0o.. do i hve 2 learn 'bhsa jawa'?? ngeee~ so0o ujian kali ni memang akan menguji una laa.. my first exam in UGM

urmmmm... waloapapun una tetap semangat!!! una harap teman2 doakan kejayaan una n frens sempena uts(ujian tgh semester) neh eyh.. mekaceh..

to mama n ayah.. una nak mintak maap kalau ade tindak tanduk una yang menyakitkan ati mama n ayah... una mengharapkan restu dan doa dari mama n ayah untuk kejayaan una di sini... una akan berusaha sehabes baek dan takan mengecewakan mama n ayah.... luv both of u so0oo much....

okeyh...skian sahaja post untuk hari nih.. lepas ni tatau la bila plak una mau update.. so0o0o salam sayang dari kuuuu....

sesungguhnya tiada istilah esok tanpa hari ini... dan belum tentu esok menjadi milik kita.. maka manfaatkan momen yang ada sebaik-baiknya...


jazakumullah khaira

4 who cares:

red_scarlet said...

hehe..
beselah tu..
x paham kalo lecturer aja..
hurm,,kalo lecturer aja in english mesti lagi paham kn??..
eh,,jap2..kat UGM x aja in english ker??...gne bhse indon yea..??

una husna said...

syidexxx.. ak kn amek farmasi... kalo farmasi yg ade prgm reguler.. so0o0o mmg pnp lam B.I(bahasa indonesia) ngeee~

so0o0o ak menabahkan ati je r....
yg pnting usaha tol ta??

.n.u.f.a.z. said...

tol la una...
yg penting usaha ye...
dont give up!

miss yien said...

thanks ya for your comment in my blog..
hehehe
takpe una..susah2 dulu senang2 kemudian..
una bole nye blaja bahasa jawa..
hehehe
mish u!