Sunday, June 29, 2008

last post in june...

assalamualaikum..


hari ni most of my frens have started their new life wif new friends in a new campus and new environment... hwaaaa.. sgt sdey.. tatau mengape bt diri ini seakan hepy.. sedey.. jeles pon ader.. huhu... even una pon akn blaja gak ta lme lg.. bt.. donoe how to describe my feelings..

lonely..
i'm ms lonely..
i ve nobody..
lalalala.. sambung sndri..

td pagi.. diri ini try la mnghubungi shbt2 yg suda mendaftarkan diri di universiti msg2..
cuma 3 org je yg berjaya una kontek iaitu kay, nisah n ayu.. ade jugak yg ta dpt angkt my call.. faham2.. msti tgh sibuk mendaftar.. then ade yg btau una diorg akn stat orentasi by this evening.. huhu.. faham sgt.. orientasi tuu mmg perkara wajib kat mne2 institusi pon.. ukhuwah fi sabilillah.. tp una pon musykil jugak cz kebanyakan sahabat2 una yg terchenta nih btau yg orentasi diorg akn balangsong selame sminggu.. sdgkn una nti kat ugm hnye 3 hari.. urm.. tape2.. masa ta menjanjikan kualiti.. yg penting pengisiannye.. ye tak?

di kesempatan ini...
una tanpa segan silu dan konfidennye nk mengucapkan tahniah kepada sahabat2 yg telah berjaya melanjutkan pelajaran di mana2 shj.. mungkin ada yg bersorak gembira kerana mendapat jurusan yang yang diinginkan dan ada juga yang termenung panjang memikirkan jurusan yang diterima jauh manyimpang dari minat.. namun ini penentu masa depan.. ingatlah teman2 bhwa kita antara insan bertuah dan terpilih untuk memasuki u.. sdgkn ramai lg org2 di luar sana yang memohon dan merayu inginkan tempat di univsti,.. soo.. ambillah peluang yang ada ini.. lakukan yang terbaek.. dan buktikan yg terbaek.. insyaAllah dengan niat dan azam kita semua pasti berjaya.... jadikan kegagalan mase lalu sbg penentu kejayaan..

kita menikmati kepanasan kerana kita mengenal kesejukan..
kita menghargai cahaya kerana kita mengenal kegelapan...
kita menyanjung kejayaan kerana kita mengenal kegagalan...


mungkin sblum ni jln idup yg diberi oleh Allah semuanya agak mudah.. mgkin sbb manyak kejayaan yang diterima sebelum ni menyebabkan una take for granted my studies.. bt una silap perhitungan... Allah itu Maha berkuasa.. satu pesatu dugaan dan ujian yg una terima.. dan paling mnyedehkan bila satu2 nya peluang una untuk jd doc tertutup.. ckup pedih.. n skrg una da blaja sesuatu.. KEsILAPAN.. but.. una tamo lakukan kesilapang yng besar..

"kesilapan yang paling besar ialah kegagalan mengambil iktibar dari kesilapan yang kita lakukan.."

una sgt2 stuju.. sbb da banyak kwn2 yang berjaya dgn sgt jaya lepas gagal..diorg bejaya pon lps sdar akn kasilapan yg dilakukan dan gagal kat cni bukanlah terok mane.. cume gagal mengikot definisi diorg sndri..
cthnyer mcm dpt pointer 3.8 tuu da kire gagal.. whoaa.. tp btulla.. kirenye.. jgn cepat berpuas ati.. sntiase ingt bhwa kat keliling kite ade org yg jaooh lg ebat.. supaya kite sntiasa beringat2... hihi actually sume ni pon una tuju kat diri sndri..

ntah laa..kdg2 una pk jugak.. btul ke jln yg una amek tok study farmasi.. even akk sndri kate susah.. sdey jugak cz cita2 nk jd doc ta ksampaian.. bt ni sume mgkin ade hikmahnye.. tp kejayaan terletak dlm usaha sndri yang bersulamkan doa dan tawakal.. soo una.. chaiyok2..

soo to all my friends yg meneruskan jihad..

Dr. wannabe:[ teruskan laa niat yg mulia untuk mempelajari ilmu perubatan,, sesungguhnya una sgt berbangga punya kalian yg sanggup berjihad menunaikan fardu kifayah yg satu ini]

asdiqoi'h fi abim: dr. nawar, dr. hanan, dr. illani,dr. nabil

members in mrsm bpj : dr. nado, dr. farahiyah,dr. aisyah,dr. izad, dr. amirul amir, dr. ammar, dr. fatihah, dr. maya

frens in kmns : ,dr. faidhi,dr. nana,



special dedicate : my primary classmates in 1,2,3,4,6 As- syafie, 5 Al-hambali...
my secondary classmates in 1,2,3,5 vanda, 4 ixora....
my practicum mates in kmns h5p2....
intuisi karisma crews..
not to be missed,
all frens in sri abim, mrsm bpj, kmns.....
n to anyone who knows me........


hope korang sume sukses ngan jalan yg korang pilih dan ambil..
una doakan kejayaan korang sume..
mendapat kejayaan dengan melakukan usaha yang bersungguh-sungguh adalah jaoh lebih mulia dari mendapat kejayaan tanpa melakukan apa2...

last bt not leaast.....
una sgt2 syg kamu sume....
tau nti kite sume msg2 sebok ngan study..
do keep in touch..




jazakumullah khaira

1 who cares:

jannah said...

hai una..
i follow link yg wk bg kt frenster tu..
myb u dont know me but sy pun ex kmns gak.klu tnya teha,die knllah sy..jann ex mrsmkl..
huhu..btw,sy nk ucap congrat kat wk coz dpt further study kat indo..mesti medik kan?
awk gi under ape?
but neway,gud lak n all the best kat sana k.. :)