Thursday, January 15, 2009

berdating adek kakak..

assalamualaikum

alhamdulillah.. akhirnya ujian akhir semester 1 telah pon berjaya una tempuhi dengan penuh suka duka manis pahit asam masin payau n kelat... huhuu~ rasa sungguh gumbira di hati sebab lai berapa hari je una nak balek.. lalalalala.. setelah lebih dari 6 bulan una ade kat bumi jogja neh, insyaAllah una akan balek ke Malaysia pada tanggal 18hb januari neh.. ameen..

and yang wat una tambah2 heppy ialah, skang ni una tengah bermanja2 dengan kakakku terchenta.. yessss!!! akak anis ade ngan una skarang.. bliau telah berada di jogja dari semalam laie sebenarnya..dengan gagahnya bliau telah menaiki travel dari Malang pada pkul 9pagi dan tiba dengan disambot hujan yang menari2 pada pkul 6.30pm... yeyeyyyyy.. soo0o.. una pon bole la bersuka ria dengan akak sampai hari ahad ni.. lalalalalalaa.... malam td jugak p makan ngan akk kat fudfez skali ngan zaki, david, nurul ngan mirul

oh ye!!! sebenarnye, una agak terkilan sebab pada hari ini, iaitu hari khamis, rerakan sekuliah una telah pon ke pantai sunda(kalo ta silap) untuk berpicnic t0gether2.. ad0yhh.. dapat membayangkan ke'heppy'an mereka yg rata2 nya masih belasan tahun.. muahahahaha.. bajet tua la plak!!! bueeekkk... and all my malaysian member : zaki, mirul, arvind, david, nurul, lye yan, bakiya, praba n yoga telah men'join' program tu except me.. why?? mengapaka?? limaza?? ececeeyyy.. berbahasa bagai plak la dakuu.. urmm~ inilah yang dinamakan pengorbanan seorang adinda yg chomey.. muahahahaa~ huu~ akak jgn terasa plak bila bace mende nih tau.. bukan una blame akk pon.. but honestly memang la agak sedey tadapat join diorang.. but at the same time una sesangat la heppy dapat jumpe akk and spent my time wif u and make it da most mem0rable time ever tau!! (wacecey, ayat membodek unt0k mendapatkan tudung bersulam di kepala ka?? ngeee~)

noe wat.. hari ini una telah membawa akk menelusuri jalanan berdurii.. wah2.. apehal plak la aku neh.. hikhik... una telah bertindak dengan kejamnya dengan mebawa akak berjalan kaki dari kost una yang dekat jakal km5,5 sampai la ke shelter transjogja depan kopma UgM .... ahahaha~ kesian bliau..memerah mukaa akibat cuaca yg agak terik pada pagi tadi(memang terik pon).. urmm~ mungkin sudah menjadi kebiasaan una pergi ke fakulti dengan berjalan kaki menyebabkan hati kecilku berkata " it's not a big deal" ... huhuu~ tetapi bagi kekandaku yg sering ke rumah sakit dan ke mana2 di Malang dengan skuter mio nya dan ditambah pula dengan cuaca di Malang yang ala2 camer0n highland tu menyebabkan hati kecil akak ku berkata " it's kinda hard t0 me"(hahaha.. memandai je..agaknye laaa) hahahahaaa,, yeye je cek markonah oooiiii....


ahaaaa~ dan hari ni, una ngan akak telah pon ke candi prambanan... one of da historical and attracti0n places yg ade kat jogja neh.. haaaaaa~ musti ade antara kalian yg rasa macam pernah dengar je nama 'prambanan' kn?? cepaatt!! cube ingt balek, kat mane ade dengar mende2 nihh.. hikhik.. kalo ta silap una laaa.. dalam buku teks sejarah ade menyebot nama2 candi neh.. bet0l ta?? mintak mahap kal0 silap, una memang sgt lemah subjek sejarah.. smpaikan cekgu sejarah una sesangat berbangga sbb una ta mer0sakkan result skola ngan dpt B time PMR ngan SPM.. nmpk sangat ta ske kn?? ngee~ aisshh.. urmm~ kat jogja neh memang manyak gak candi.. but yg una ingt cuma 2 je iaitu candi borobodur n candi prambanan.. kalo borobodur tu termasok dalam seven wonders of da world.. una da penah pegi da borobudur time holiday kat sini taon 2007.. so0o diz time kira melengkapkan je perjalanan yg bersisa.. huhuu~ dan apa lagii... disebabkan chemistry dua bradek tlh bertemu dengan jayanya.. makaaaa.. berfot0-fotoan lah kami jawabnyaa.. ngee~ syi0k2... jejalan adek kakak

urmmm~ satu benda yang una sangat kagum kat indonesia( una spesifik kan JOGJA) ni ialah kemudahan bersolat.. kat mana2 pergi pon, mesti ade mus0lla.. dan memang meriah laa.. maks0d meriah kat sini, ade je jemaah yang bersolat di dalam mus0lla dy... td pon, time kat candi prambanan tuu, sebelum area bli tiket tuu, ada disediakan mus0lla.. memang mudah sangat.. kalo pergi shopping mall ke, ade je musolla, pergi restoran p0n ade, sampaikan pernah sekali una pergi ke cc, pon ade disediakan mus0lla.. urmmm~ walaupun sekadar cuma, namun masih disediakan tempat untuk bers0lat dan tentu ada individu2 yang bers0lat didalamnya.. terus membuatkan una teringat akan tanah airku yang tercinta.. macam kalau dekat mall2, bila pergi ke musolla yang disediakan, rasa macam kita lah yang merasmikan mus0lla yg ade.. then, una pernah pergi ke satu surau yang bersama keluarga, yang mana pada waktu tu kami lah yang membuka suis utama elektrik dan mencari meter paip untuk membuka air bagi berwudhu'... sungguh sadis.. tatau laaa~ bukan niat untuk membeza-bezakan, tapi ini adalah realiti yang pernah una alami sendiri.. urmm~ ya!! lain orang lain pengalaman.. dan mungkin una je yang mengalami perkara sebegini.. orang lain tidak.. so0o, una tak lah 'conclute'kan yang tmpt ni camtu2. tmpt tu camni2... ini cuma pandangan dan lintasan fikiran una sekarang dan una letak kat dlm post nii...


huhuu~ cam macik la plak bebel.. hikhik. okeyhlaaa..

sampai di sini sahaja ye...


es0k belum tentu milik kita, maka manfaatkan masa yang ada sebaiknya..


jazakumullah khaira


pesan una 1. nak upload gamb0 tapii lambat sgt la plak.. ad0yhh
2. hari ni kekenyangan yang amat.. alhamdulillah.
3. nmpknye akak telah terbejangkit ngan prangai una yang cepat
kesian ngan orang...
4. ahahaa~ dah ta gune kata ganti diri 'saya' la plak.. hehhee..

3 who cares:

Nawa said...

meh balek mesia meh.

heheh

t e h a said...

una...beshnye dapat jejalan nan akak kat perantauan..
heee~ even u're far from ur family, but ur big sister aweyz there 4 u....tayah sedeyh la una takpat p pantai...len kali leh lagi....kan? una kan lame lagi kt sane....
=)

nisah a.k.a damey said...

ni mesti tgh hepi gila2 kan..
bce post pn dpt taw dah kehepian una yg dah abes exam n nk blik mesia..

una tgh wat pe la kt umah ni ek..
ingt x kte kt cni..
ahaha.
saje je wat ayt sedey2