Wednesday, April 8, 2009

something wrong somewhere again

assalamualaikum



entah kenapa.. saya semacam asyik melayan perasaan dua tiga hari ni..Align Right
rasa sedih sangat.. banyak sangat yang saya fikirkan..
urm~ kadang2 rasa tak mampu nak sedih sorang2..
selalu bila saya rasa macam ni
dah tentu la akak saya yang jadi mangsa..
saya akan luahkan la pr0blem saya kat dia..
tak pon my besties especially nadh0e.. slalu je ade time saya tgh ade mslh
ya!! ni lah saya..
saya memang perlu someone untuk saya ceritakan masalah..
sampai saya tak fikir pon yang sebenarnya saya dah susahkan orang..
especially kakak saya..
sebab tu lately ni saya tam0 cite kat sesapa pr0b saya
sebab k0nonnya tam0 susahkan org..
tapi saya ta suka prasaan ni!!
kadang-kadang rasa diri ni macam hipokrit..
sebab bila kawan2 dalam masalah dan tanya pendapat dan pandangan saya..
saya akan bagi nasihat motivasi segala..
macam la saya ni hebat sangat..


..............................

tapi bila kene kat diri sendiri saya jadi sangat2 lemah..
agaknya mungkin selalu sangat saya bergantung dekat orang laen..
saya akui..
sepanjang saya ada kat sini, bumi jogja ni
saya banyak belajar berdikari..
semacam membagi saya satu fasa baru dalam hidup..
banyak perangai yang saya jumpa..
macam-macam kerenah..
dan saya harus terima
tak kira macam mana pon
sebabnya~
saya akan hidup kat sini selama 4 tahun
dengan orang2 yang sama
suasana yang sama
makanan yang sama
dan semuanya~
ada jugak kawan2 saya yang kata
"alaa~ belajar kat indonesia je pon.. bukan jauh sangat.. same je macam malaysia"
ya kamu!! memang tak jauh..
memang budaya semua tak lari jauh dengan Malaysia
tapi satu yang kena ingat..
the experients of studying abroad..
the feelings..
totally different..
I BET YOU
tak kesah jauh mana
tak kira dekat mana
bila dah berada di perantauan
kau adalah golongan minoriti
bilamana orang pandang kau atas bawah bila pakai baju kurung berjalan ke fakulti
bilamana kau tak dapat nak call mak ayah sesuka hati sebab nak jimat kredit
bilamana kau tak boleh borak sakan dengan kekawan sebab takde 8pax
bilamana kau terpaksa buat sendiri karipap sebab teringin sangat nak makan
bilamana ko kene cuci toilet sendiri tiap2 minggu sebab---- (tade kene mengene k0t)

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

urmm~
entry em0 la plak..




sebenarnya saya rindu kaom keluarga saya...
rindu sangat2..
saya tak pernah berbual lama dengan mama kat dalam phone
slalunye paling lame pon 2o minit tu pon saya dapat bercakap dengan semua yang ada kat rumah
tapi last saturday saya berborak dengan mama sampai 50 minit..
yeay!!
cakap dengan adek saya sekejap 5 minit...
rasa rindu sangat2 dengan mama n ayah...
tak dapat cakap ngan ayah sebab ayah pegi Perak haritu..
hikhik.. pilihanraya punya pasal..
pon tak dapat cakap ngan uwan sebab dah tid0..

semalam pon saya call mama lagi
borak2 lagi..
entah kenapa
saya rasa lain sangat
sebab saya jarang bercakap lama-lama dalam phone dengan mama..
semacam dapat kepuasan...
happy je..
oh ya!! mama kata berat da turun..
sekarang dah jadi 70kg...
waaaaaaahhh~ mama
una pon 60kg... hikhik suda mau lawan una ka?? ngeee~
actually family saya sekarang ni tengah mengamalkan nutrition foods..
semua pon tengah guna herbalife..
bagus pr0duct ni..
direct foods for our b0dy cells..
waktu ayah saya datang bulan februari aritu saya hampir2 ta kenal ayah sebab ayah dah takda perot mengandung 6 bulan tuu..~
first word yang terkeluar time nampak ayah " ayaaahh~ dah takde bulan.. kecik nye perut "
then abang saya yg 1st, abg kimie pon same..
berat dia turun 20 kg..
waktu saya balek memang saya asek perhati dia je..
macam tak brapa nak percaya yang tu abang saya..
ahahahaha~
then akak pulak skarang kata dah turun 7kg..
urmm~
slalu tu saya yang paling kecik dalam family..
tapi maybe kali ni saya plak yang paling besar..
ahahaha~


waktu buat talk pasal herbalife kat rumah..


last eid fitri~ without me n my sis.. we will dis year.. biiznillah~


my lil br0 tada.. amek spm taon neh.. ade ke patot bliau nak tunggu saya balek baru blaja math.. sebab bliau kate saya lagi pandai aja math dari cekgu bliau.. sab0 je la~

i l0ve my family ^_^


sekian
jazakumullah khaira

6 who cares:

qishie said...

betul3..

rasa nak sepak je sapa cakap study kat indon ni tak adventure langsung.

rasa nak rompak je bank dorg buat beli tiket kita..

wuwuwuwuwu

una husna said...

yessss!!!!
s0kong ngan k0 qish....

mekaceh2 sbb memahamii~

Mr Gee said...

sabau..sabau.. sabau..

3rdmarch said...

besonye adk..
takot kaum adam nak ngorat akak dia..
hahaha~ ;p

una husna said...

mr gee : yep2.. saba je obat terbaik..

3rd march : ahahaha~ tu la psl... tu la bodyguard terbaek akk dy..ngee~

dr.jie said...

sabo2 cik una..hoho.. lame dah x blik ye... teringat dulu penah pg umah kamu..hoho..best2