Friday, May 15, 2009

caffein + drugs + love

assalamualaikum





aha!! bengawan solo coffee...
okey2.. this is the place where i fell for...
sangat jatuh chenta okey...
semenjak saya kat jogja ni, saya macam addict dengan coffee..
mostly cappucino la...

kalo dulu, i just take those kind of caffein drink during exam week je..
nak stay up punya pasal.. kalau tak memang tak berapa nak heran sangat...
tu p0n saya hanya minum nescafe 3in1 or any coffee added wif milk..

but since i'm in jogja,
sangat banyaklah bukan instant2 drink yang berupa white coffee la, cappucino la, mochacin0 la, n many more yang harganya pon sangat2lah bepatutan..
makanya, hampir semua pon saya dah cuba rasa dan yang belom tu akan saya rasa laen kali..
dan yang paling fevret saya is Tora Bika cappucino.. funny sungguh namanya.. but the taste is superb.. fuy0h.. dan kalau saya pegi mana2 dan mengorder cappucino,kalau rasa tak menyedapkan tekak saya ofkos saya akan membebel "adoyhh... ingat sedaplah sangat harga sampai berbelas2 ribu tapi rasa cam tora bika je. baek bli tora bika, seribu rupiah je sepeket, pastuh bancuh sendiri.. " huhuu~ sangat mengada-ngada kan?? ni la cappucin0 tora bika hasil buatan sendiri.. huhuhu~

tapi.. tapi.. tapi...
ada satu tempat ni, rasa coffee dia can consider as sedap lah!!
huhuu~ tu tu.. gambar yg terpampang kat mula2 entry ni tadi.. kat cup tu tertuleh bengawan solo coffee..
actually baru je membeli ice blended original poppucino dari situ... tapi ta amek gamba pon sebab khusyuk sangat menikmati ice blended tu..
hikhik.. b.s.c ni kira ok la.. harga pon not s0 bad..
huhuu~
cerita macam hebatlah.. tapi saya baru je 2 kali ke b.s.c... tempat tu pon sebenarnye baru tak baru sangat lah.. but i just know the place... ada senior introduced t0 me..
dan tadi, agaknya mbak cashier tuh cam muka saya sebab baru je datang beberapa hari sebelumnya, n skarang dah datang lagi.. makanya, dia pegi offer saya ntuk buat member card... hikhik.. macam nak.. tapi tam0 ikut nafsu sangat.. s0o saya kata " laen kali aja mbak... " huhu~

0keyh..
settle pasal coffee...

semacam rekod betullah tempoh saya mengupdate blog dari last entry... skang dah petengahan may.. maknenye dekat 3 minggu saya ta buat entry baru.. huhu~
sebenarnya banyak je entry yang saya dah buat tapi tak terpublish2.. ade d0k kat dalam draft..
special entry for mother's day pon saya dah siap2 buat lepas semayang subuh hari ahad ari tu.. tapi jadi draft jugak.. aishhh.. saya semacam ta berapa bernafsu nak mempublish entry lately ni.. agak sibuk...

last wednesday, baru je responsi praktikum farmasetika.. urmm~ exam praktikal membuat ubat...
fuuuhhh~ kene cabut undi,dan saya dapat pil dan suspensi...
mula2 saya semacam gelabah dan agak blur.. tapi alhamdulillah~
akhirnya siap jugak pil dan suspensi saya dalam masa sejam..
huhuhu~
time tengah nak buat ubat tu agak stress.. tapi lepas je habis test tertulis, praktik dan lisan.. rasa legaa~ dan rasa syiok pulak!! rasa macam pertandingan masak yg jepun tuu ape tah nama rancangan tu.. chef king eyh?? yg ade timing tuu~ lebey kurang arrr.. but ni kene buat ubat.. ahahaha


oh ya!! tadi saya dapat emel dari kay harithah..
sedap nama bliau kan??
kay ni kawan saya dekat kmns... sweet n matured orangnye..
cantek pon...(apehal berciri mempr0mote neh??)
before ni,saya ada pesan pada kay untuk blikan saya beberapa buku, memandangkan kay ada bagitau saya yang bliau mahu ke kl international bookfair...
huhuhu~

ni antara isi kandungan bliau kat emel


uNa ku yg t'syg...chewahh...
sori2222....sgt22222...
aku busy dgn exam weiyh..
da la kt kolej ni kurg wireless....
ak lak mls nk naik fakulti nk bke fs ke,ym ke,emel ke....
......................................
..........................................
yg hr ko msg tu,ak nk rply blik tp xckup kredit...ngeee...ak pn xprasan kredit ak da bis...hihi...
da lama ak nk upload pic ni utk ko...
bt tatapan ko...cpat2 la blik m'sia ye...
kwn ak tak tau ak bli bku tu...ak balut leklok..tp klu nmpk sure dorg mnta kad kawin...hihi..
tp aunty ak nmpk...dia tnye ak,nk bg kt pakwe ke..?ak snyum je...mls nk lyn...hik2...
buku tu rm50...ada pakej trus...dpt 3 buah buku...
ak pn dgn snang hati nye amik utk ko...
nti kte jmpe ya...picnic2...
suppose ak attach pic bku tu kt ko tp xtau la msuk ke x...connection bengong la...



nk tau buku apa yang saya pesan??




tralalala~









kay! gambar tuh berjaya di'attached.. dapat2

ok2.. sila gelak.. sila gelak...
yep2... memang agak cycnical bukan saya mempesan buku yang bertajuk sedemikian??
tapi jangan salah anggap ok.. dont judge a book by its tittle..
nak tahu lebih lanjut pasal buku ni cuba klik >>> sini
huhu~
saya sangat2 tertarik dengan penulisan ustaz hazrizal dalam saifulislam...
makanya, sekarang ingin mencuba buku bliau pula.. urm~


ok2...
skian sahaja...

Kadang2 Allah sembunyikan matahari..
Dia datangkan petir dan kilat..
kita menangis dan tertanya-tanya,
kemana hilangnya sinar..
Rupa2nya.. Allah nak hadiahkan kita pelangi..
jazakumullah khaira~

p/s: sangat suka dengan nasyid muhasabah cinta... syahdu dan sayu.. ^___^

5 who cares:

una said...

una..
ok2...bgus2 promoye kan buku tu
mahu cr blk nnt
weee....
air tako nmpk mcm shedap wooo
menarik

3rdmarch said...

una..aku nak gak buku 2.....



p/s: abu saif ngan ummu saif nak dtg bandung utk PERMAI2010..jgn lupe join~

una husna said...

una : hehe.. sesama... p la carik buku tuu... yep2.. air memang sedap... una lom balek shahalam lg ka?

3rdmarch : eit jijol... kompem eyh nanti next PERMAI kt Bandung... ada ummu saif skali? takan melepaskan peluang ini.. musti pergi!! biiznillah~
urmm~ buku tu pon seb bek mmber dapat blikan sebabnya sangat laku cam goreng pisang panas..

Amr said...

Best buku 'Aku Terima Nikahnya' tuh..

Kopi? Best jgak.. aq sgt suke kopi o..

una husna said...

amr: hafiz, dah baca eyh bku tuh?? waaahhh... ni yang jeles ni.. hehehe.. aku tak suka kopi o.. suka kopi yang dicampur dengan susu..