Saturday, July 11, 2009

jangan terkejut!!

assalamualaikum..

jangan terkejut sebab saya update!
dah lama kan saya tak update blog.. ya2.
tapi hari2 pun saya akan menjenguk blog sendiri dan juga blog orang lain..
cuma sekali lagi, mood untuk meng'update'tu tak datang2..
dah tu sekarang ni apa yang saya buat?? ahaha~
saya tengah update la.. but NOT in da mood of updating...
saya dok tunggu2 Brain Buddies kat facebook loading..lambat sangat..
s0 saya pon bukak blogger dan klik new post.. dan mentaip dan terus mentaip..

kalau tak silap dekat nak sebulan jugak saya ta update kan.. urm~
banyak sangat perkara yang berlaku.. nak cakap saya sibuk, tipu lah..
tak sibuk mana pun.. entah la.. ada sikit konflik diri agaknya.. ahaha~ apa lah yang saya merepek sekarang ni..

oh ya!! kakak saya dah selamat pulang for good.. alhamdulillah.. now, she is oficially a doctor.. D0ctor Neysah.. taniah akak.. tapi.. sampai sekarang belum ada siapa2 orang di rumah yang menghubungi saya... ya2.. saya nak kol rumah lah kejap lagi.. sekarang ni, memang musim student2 medic graduate.. kak Nadrah yg study kat Ukraine, kakak kepada kawan saya Nawwar pun dah selesai belajar.. dan kak Sarah yang study kat Russia, one of my favret blogger pun dah graduate.. Alhamdulillah... semoga usaha kalian semua berjuang di perantauan selama 6 tahun akan menjadi suatu pengalaman yang teramat sangat berharga dan tidak sia-sia.. Congrate Doctors!!

semenjak dua menjak ni, cuaca di Jogja dah mula sejuk.. ha! kalau saya cakap sejuk tu jangan lah pulak ada yang fikir bersalji segala.. kat Indonesia mana la ada semua tu.. huhuhu~
cumanya, suasana dia macam kat Cameron Highland.. kalau saya bukak tingkap pagi2, dan hulurkan tangan ke luar, terasa sangat berbeza suhu di luar dan dalam bilik.. tapi takde hujan ke apa.. memang sangat syiok lah!! yang paling thrill bila rasa air dalam toilet.. uishh!! sejuuukk o0... menggigil2 saya dibuatnya.. lagi2, bila nak ambil wudhu time solat subuh.. dengan pertentangan suhu badan yang warm time tid0 dengan air kat toilet yang bila kite tambah sirap da kompem bole jadik sirap ais.. memang terketar2 dibuatnya.. rasa macam kat kampung pulak.. sangat fresh! even duduk dalam bilik pun saya bersweater bersetokin segala.. urm~ dan disebabkan keadaaan yang sejuk ni, dalam 2-3 hari jugak saya tak dapat tidur nyenyak sebab sakit dada.. ditambah dengan flu, asik terbersin2 saja.. but s0 far, Alhamdulillah.. sehat suda~

dalam 2 minggu kebelakangan ni, saya mensibukkan diri dengan ujian pembaikan sem 1, tapi semacam ta berapa prepare lah.. hari isnin depan ada lagi satu paper yang ambil, so saya ada hair ni dan esok untuk cover.. mudah-mudahan dipermudahkan.. ameen..
dan minggu satu lagi, saya akan mensibukkan diri dengan ujian pembaikan sem 2 pulak.. result final sem 2 saya dah keluar.. s0 far, tidaklah seteruk sem 1 hari tu, tapi saya still duduk exam pembaikan sebabnya tiket balik saya 31 July nanti.. lama lagi.. dari saya menganggur tak buat apa, baiklah saya buat exam.. untung2 result yang dapat C boleh naik A.. hikhik..InsyaAllah


owh ya.. ada satu nasyid neh.. suka betul saya dengar..
jap2.. copy paste lirik..

Ya Allah, Ya Tuhanku
HambaMu merindukan
Rahmat kasih sayangMu
Dan jua keredhaanMu
Dalam hidupku

Meskipun ku ulangi dosa noda
Yang menjanjikan azab sengsara
Namun ku sedari
KeampunanMu tidak bertepi

Ku akui diri ini
Hamba yang mungkir pada janji-janji
Jadikanlah taubat ini yang sejati
PadaMu Ilahi

Ya Allah, ampunkanlah dosa-dosaku
Ya Allah, redhakanlah kehidupanku
Moga terhapus penghijab kalbu
Antara Kau dan aku

Tuhan,
Ku zalimi diri ini
Andai Kau tak ampuni dan rahmati
Alangkah ruginya diri

Tuhan,
Jangan Kau palingkan hati ini
Setelah Kau beri hidayah
Sesungguhnya Kau Maha Pengasih



bait2 dia pun dah macam terkesan kan.. tajuk dia KeredhaanMu-kumpulan inteam yang nyanyi... pegi la carik dan dengar.. huhuhu~


errr... tadi bukan macam taknak menghupdate sangat ke? apasal panjang semacam je post ni?? hikhik... nak buat macam mana.. ni merupakan penyakit yang tak dapat lari dalam diri blogger, iaitu blog posting dissorder.. muahaha~ suka2 saja cipta penyakit sendiri


okeylah... Brain Buddies dah berbunyi2 dari tadi menandakan dah abeh loading.. mintak diri dulu semua..



semalam dikala kebosanan terjumpa satu kemahiran baru.. lalalala~ terhasil lah gamba syok sendiri seperti yang tertera


sekian sahaja..
jazakumullah khairan kasiran

pesan saya 1 : kucen saya sekor lagik meninggal.. sob2

4 who cares:

the petite princess said...

unaaaa....
selalu2 la update blog.
teha suke bace blog una...

cayang una! windu una!
muahx!

-teha-

lady mermalade said...

kak una...im reading urs..muahahaha.zulaika ;)

una husna said...

teha : hey dear... windu kamu jugak!!
s0 sorry lama ta tinggal jejak kat blog teha.. tanx anyway

zulaika: heyhey ika.. me reading urs t0o la.. ahaha~

Nawa said...

hahahha..

gamba syok sendiri itu sgt menarik ah.

ada glowing2 lagi

teeheehee